top !

heart clip art " />

background !

kawan yang mengikuti diari dari hatiku :]


Online Now Icons

Monday, August 15, 2011

dan bila kau kata kau suka ak ?

assalaimualaikum .;)
hyepp semua .

erm , nak tanye ni . kau orang semua tentu ad impian masing2 kan ? dan impian kau orang tu semestinya indah2 . nah ,,! samalah dengan saya . sesuatu yang kita ingin tak semestinya tercapai kan ? di blOg semuanya saya meluahkan isi hati . terpulanglah kepada sesiapa yang nk baca entry saya yang tak seberapa ni . hanya sekadar nak meluahkan isi hati . bukan untuk dikutuk malah bukan juga untuk ditangisi . biarlah saya seorang je yang taw ap yang ada dalam hati .;)

ermm , sebagai manusia biasa kita di fitrahkan satu perasaan . dan perasaan itu semestinya perasaan CINTA . kau orang semua rasa CINTA ni bOleh merosakkan seseorang ndividu ke ? saya tak rasa pula cinta ni boleh merosakkan seseorang . tapi , bagi student2 awas yew . jangan main dengan perasaan cinta .!
p/s : biar ak tengah mengharapkan CINTA seseorang pOm .:)

satu statement !

- hati kita ada satu . hati itulah GEMBIRA , dan hati itulah SEDIH . sO kita perlu jaga hati kita kan ? hati orang lain pom harus dijaga .

STTP !
ape kau orang akan buat bila kau kau orang minat kat someone ? tulah perasaan saya . myahaha !
ntahla kan .
 p/s : heyy !, perasaan baik kau pergi jauh2 sekarang .! kau buat ak jadi gila . bukan gila bayang ok .!

berharap kau jadi milikku ! tetap menunggu sampai kapan pom . sekarang kita kawan , lama2 kita jadi lebih pada kawan . jngn jadi lawan sudah . hehe ;)

enjOy  my life withOut him !;)
that's all buddies ;)


Tuesday, August 2, 2011

jom join saya kat TAGGED !

assalaimualaikum .
salam RAMADHAN semua ;)
Ok , dah lama tak buat blogwalking . sekarang nak post something . promote-promote gitu . hehe ;)
cik puan sofea ! haaa tu la nama glamour yang tengah hangat dalam kepala otak saya sekarang . ntahlah kenapa . tapi saya really like dengan nama tu . let say together once again . Cik puan sofea ! haha ! awop2 semo boleh la panggil saya dengan name tu . ngeh4 (; .

opss ! sorry dear semua . sebenarnye bukan nak promote name tu jew . tapi saya nak bagi taw kat awop2 semua pasal ni . jom la joined jadi kawan saya kat tagged . saya tengan memerlukan kawan kat TAGGED ! bukan ape , saje untuk hilangkan kebosanan diriku lately ni . huhu (;.

ni kat bawah ad page untuk profile tagged saya . now ! buka mata and tengok yer buddies2 . hehe ;)


ok ! dah tengok kan semua . so come la being my friends on tagged .
alaaa , saye dah tak de ape2 dah nak cakap . idea tak mari hari ni untuk buat blogwalking yang panjang-panjang . kang saye mengarut kang tak tentu pasal awop2 semo lari . haha ! kiddim only doe .
ok , sekian . bubye ! to be continue next posting .

Monday, January 17, 2011

tolonglah diriku . dari hati .:(

Oh Tuhan
Tolonglah diriku
Aku sungguh menginginkan dia
Tuk mencintaiku
Dan mendampingiku
Di dalam hidupku ini

(*)
Oh Tuhan
Bukalah hatinya
Untuk melupakan kesalahanku
Yang telah menjadi duri
Di dalam hatinya
Dan melukai hatinya

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku selalu cinta padamu

Aku telah menyesalinya
Semua

Ulang (*)

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku selalu cinta

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku selalu cinta padamu



dengar lah !:(

buat tak tahu ? or juz let go !

assalaimualaikum .
kisah kali ni sungguh sedih .sedih bagi ak . bukan bagi korang yang bace entry ak buat kali ni . huhu . :( . x macam hari hari yang lain . pasal diri ak . bukan pasal korang . :( . hurmm . nak biarkan ke ? nak buat tak tahu ke ? nak ambil peduli ke ? nak tanye ker ? nak teruskan ke ? nak marah ke ? semuanya menjadi tanda tanye sekarang . kenapa jadi macam ni ? sesangat menyerabutkan kepala buat masa sekarang ! benci !:( dalam benci ada sedih .sakit hati . rase macam dah nak giler .

what happen to me now ?
hurmm . juz let go ak rase ! conferm ! sorry cannot story banyak . its too privacy . sekianlah dairi dari hati seorang insan yang rase dirinyer sudah giler meraban agaknyer . :( .

Sunday, January 16, 2011

the time with bowling .

assalaimualaikum .
kali ni juz nak story pasal ak  at bowling . haha . release tension dengan main bowling at kb mall .
xde yang menarik memandangkan story nyer pown x banyak . boleh imagine x 2 hari berturut turut kiter orang kat kb mall . semuanyer pasal ayah dan mami ad pertandingan tempin bowling . so x salah kalau ak menyemakkan diri ak untuk same same join . dah tu duk kat umh so boring .
p/s :walaupown kerja sekolah bertimbun ! haha . sofea tak kisah . janji siap . hihi .

serious ! dulu ak tak pandai main bowling . maklumlah mase kecik kecik . kononyer malu laa . buat jer balingan tutt masuk longkang . haha . korang jangan gelak ! eleh .macamlah kau orang pandai main sangat . hehe . xderlah kan . kiter ni kene laa mencuba .meskipown kiter main kalah tapi boleh hilangkan stress !
 p/s: walaupown habis tangan ak sakit . wepp ! :(


   p/s: budak yang perasan dia terror main bowling ! haha .plizz jangan gelak . juz kater cute . haha . xdelah .
  gurau .  haha .lawak kan ? kan ?



 taken by dahliya . my sis yang ngok ngek sesangat .

ni mase buat latihan . boleh nampak tak ? kat belakang dah tak de orang . semua dah balik . habis tu tunggu ayah ak habis main . huhu .


dah nak balik dah .


 haha . lawak giler ! hehe .

dah la . setakat ni lah dulu . dah x de story yang menarik . insyaallah next time ak akan kongsi story2 yang menarik ngan korang semua . so don't forget to follow my blog yeahhhh ! bye :)



Thursday, January 13, 2011

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/chEntasOfea

kesibukan yang melampau .

assalaimualaikum .
sudah seminggu ak tak update blog . tak post ape ape pown kat blog ! ni semua disebabkan kesibukan yang melampau semenjak 2 menjak sekolah ni . hurmm tapi kesibukan ak tak delah sampai tak makan dan minum . tak mandi ker ? hahah . xla sampai macam tu nyak nyak semua . huhu .hurmm ,biasala dua minggu sekolah . kerja bnyak tahap yang menggiler bagi ak . walaupown ak x update blog , tapi ak tetap berfacebook ! kenape ak suke berfacebook yer ? mungkin kerana ak ramai kawan kat situ . law ak nak share pepe ak juz update status ak kat situ . then semua orang boleh bagi pndapat , nasihat . dan yang palim menyebelkan ad jugak kawan2 yang suke memampuskan kawan ! ak benci ! p juz wat donno je la .

 boleh imagine tak kerja sekolah yang diberikan oleh cikgu banyak giler . isk .isk . ape lah cikgu ni . xsuker taw ! hehe . sofea ! merungut merungut jugak tapi pepe pown kau kene belaja bersungguh sungguh ! haha . advice untuk diri sendiri laa katekan . dua hari cuti kerja sekolah dah bertimbun timbun ! mula mula sekolah ak rase memang ak malas tahap yang kritikal . bayangkan  kawan kawan ak yang lain sibuk untuk mnyiapkan tugasan tugasan yang diberikan oleh guru mase cuti . tapi ak ? hampeh ! satu pown tak siap ! terukkah ak ? haha .suke hati kau orang lah nak kate ak teruk ker tak . tapi ak tak delah sampai x endah terus tengtang kerja sekolah . masih ada pertimbangan . ni semua disebabkan ak tngok semua manusia2 5 bestari sibuk untuk membereskanyer . so nak tak nak ak kene lah buat jugak . x salah kan ? tambah2 lagi tahun ni dah nak spm . fight for spm . i' will try my best . insyaallah .

hurmmm , memandangkan dah tak de story yang menarik so setakat ni lah dulu buat kali ni .bye :}
hihi .:)

Wednesday, January 5, 2011

sekolah baa .

assalamualaikum .
cepat kan mase berlalu ? da masuk 3 hari dah kiter sekolah kan . hurmm ,pape pown kene laa sekolah law nak berjaya dalam hidup . tahun ni ak mempunyai satu azam baru .biasala kan azam baru untuk tahun baru .baru betul macam tu . xkan la azam lama pown masih lagi dibawa untuk tahun baru .haha . bodoh kan ?what eve la . huhu .

Hari pertama sekolah .3/1/2011 .

haha . xsangka sangat ak bngun awal pagi lorh . haha .biasala hari pertama buka sekolah mesti la bersemangt gler .kan mood kite time tu juz fikir nak sangt cepat2 jumpe kawan2 yg beberapa bulan sudah x jumpe .haha . kau orang yang bace entry baru ak ni plez jngan gelak !ye laa kan mesty ko orang gelak n kate ak ni macam budak2 . bukan macam tu okey ! n memang tak di nafikan ,ak taw ! kau orang semua pown macam tu jugak .haha .nak ketawakan orang laa konon .haha .lantak laa kan .by the way ,bukan tu saje .mesty laa ad jugak rasa x sabar untuk jumpe guru2 kan ? kan ? hehe .hurmm , p kan law nak di fikir2 balik ,YA ALLAH kenapa ak sudah form 5 sekarang ? bncinyer . nak taw sebab ape ? hurmmm , jadi form 5 student busy sikit . so kene laa face dengan benda ni semua . sabar je laa . hihi .hari pertama sekolah hujan tak ? ak x engt laa pulak . huhu .x kisah laa .hujan ke x hujan kiter orang perlu juga kene menghadiri assembly . taw x ? sebab nye cikgu2 nak sampaikan maklumat2 yang pengting la kot di awal persekolahan .
boleh imagine x cikgu sejarah ak cakap kite orang dah kene menghadirkan diri untuk kelas tambahan pada setiap hari jumaat or sabtu kot ! entah ! ak pown x engt daa . haha .tak pe , ak akan try untuk menghadirkan diri . maklumlah nak berjaya kan .haha .
dah cukup laa buat kali ni blogwalking ak .

to be continue .

haaa ! hari tu ak ad cakap untuk story semula kat korank . ni nak story laa .
before that salam tak dilupakan yer .
assalamualaikum .
kat atas tu baru story about day one skool . hurmm . malas la pulak rase nak story sal day 2 and next and next and next !
time ad mase ni ak nak citer pasal hari ni . 9/1/2011 .
boleh imagine tak ? kiter semua assembly dalan hujan .hahha . so saddest laa kan ? mahu tak nyer pengetua skool ak suke jew mengulas pasal2 yang lepas !so bored !naik muak pown ad . hehe . sori yer AYAH SOH ! .haha.sebenarnye hari ni hari perasmian sekolah menengah kebangsaan jelawat untuk tahun 2011 . terpaksa di rasmikan dalam hujan .walaupun hujan perhimpunan di teruskan seperti biasa . dah terpaksa kan ! tak kan nak cancel  pulak . mau tak nyer , Pen.peg PPD dah dijemput untuk merasmikan pembukaan sekolah for sesi 2011 .so tetap jalan ! kire ok laa tu .